1000 myggbett, solblind och varma kvällar

 
 
Hejsan! 
Nu var det jätte längesedan jag bloggade och detta beror på att förra fredagen tog jag och min familjen bilen till Italien. Jag hade tänkt att göra ett inlägg innan vi åkte, men jag hade fullt upp hela tiden. Jag ska också på ett läger nästa vecka, men jag ska göra några tidsinställda inlägg med alla bilder från Italien.
 
Som sagt, förra fredagen åkte vi ner till Italien. Vi åkte 9 på morgonen och kom fram runt 2 på lördageftermiddag. Men då hade vi tagit en färja som tog 6 timmar, vi stannade för att sova i några timmar, matpaus, toalettpaus och en del köer, så bilen rullade inte hela tiden. 
Vi bodde på ett litet hus-hotell som hette Michelangelo i Bibione. Bibione var en riktig turist stad. Det var turister vart man än såg och hotell överallt. I det området vi bodde i fanns det 2 pooler och jag och min syster badade minst 2 gånger per dag. 
Sängarna var som tegelsten, men det gjorde inte mig någonting, jag sov lika bra för det. Och varje morgon när man vaknade hade jag minst 10 nya myggbett.
 
Vi åkte även ut på två utflykter som mamma och pappa hade bokat in oss på. Den första utflyckten var att åka till två olika vingårdar och den andra var att åka tillbaka till en av vingårdarna och äta en traditionell femrättig Italiensk middag. Fast det var typ egentligen 7 rätter. 
Det fanns också ett tivoli några minuter från vårt hus, så dit gick vi en kväll. Jag och min syster åkte en berg-och-dalbana som gick jättesnabbt och man fick ont i nacken av och så gick vi in i ett hus med massa konstiga vägar.
 
Denna veckan har jag även varit solblind, 2 gånger! Det var väldigt jobbigt! Första gången var halva måndagen till halva tisdagen och andra gången halva fredagen, men då visste vi hur jag skulle bli av med det, så då hade jag det inte lika länge.
 
I går tog vi bilen hem igen, vi åkte runt 6 på morgonen och kom hem 5 imorse. Jag var jätte pigg men jag somnade så fort jag lagt mig i sängen. Jag vaknade runt 20 över 11 och jag ligger fortfarande kvar i sängen. Men nu ska jag gå och spela wii eller nått. 
 
Det har varit en jätte bra vecka och jag skulle jätte gärna åka tillbaka någon gång! 

Vid havet

 
Hejsan! Nu är jag hemma igen! Jag kom hem i söndags och var så himla trött. Men jag la mig ändå inte tidigare...
 
I går åkte jag hem till Karin. Vi cyklade till coop och köpte godis, sen cyklade vi vidare till havet och bara satt där. Dock blev vi inte kvar så länge för vi blåste nästan bort. Då åkte vi hem till henne igen och kollade på gossip girl till halv 3 på natten.
Strax efter jag kom hem åkte jag och mamma in till stan och skulle hämta min dator som vi lämnat in på lagning igår. Så nu funkar den igen!
 
Nu ska jag följa med mina kusiner och göra agility (tror jag) med våra hundar. Kamran följer med, så förhoppningsvis kommer det upp bilder ikväll! :)

Becka och jag #2

Nikon D3100 / NIKKOR 50mm f/1.8

Becka och jag #1

Nikon D3100 / NIKKOR 50mm f/1.8

Skjärhallen

 
Idag for alla till skjärhallen för att titta lite och sedan äta pizza. Dock var det inte så bra väder, så det var inte så mycket marknad, men pizza blev det! Eftersom inte vädret var så bra så var det ingen mening med att vara kvar där, så vi åkte hem nästan direkt efter vi ätit. 
 
Imorgon ska vi åka till ett köpcentrum. Vi får se ifall jag får något köpt! Vi hörs! :)
 

Motljus

 
Jag har det bra här i norge! Mycket sol men inte lika mycket bad. Jag brukar alltid bada jättemycket när jag kommer hit, men det är inte lika varmt i vattnet i år så jag har ingen direkt badlust. Och när det inte är toppen väder så hamnar vi inomhus och spelar kort. 
 
Imorgon ska vi åka till skjärhallen. Det är som en liten marknad och dit har vi åkt nästan varje år och kollat lite och sedan tagit en pizza på en av resturangerna. Vi går till samma resturang och beställer samma pizza varje gång, så det har blivit som en tradition. 
 
Men nu ska jag stänga ner datorn och spela kort med dom andra. :)

Bibione

 
Hit ska vi när vi ska till Italien! :) (Tidsintällt)

On our way to Norway

Hej! Nu sitter jag och Sarah på bussen upp till Norge. Vi åkte för ungefär en halvtimme sen, så nu är det bara två timmar kvar! Det luktar lite bajs, men annars har vi det bra! :) 

Tjena mittbena

 
Jag vaknade för ca 4 timmar sen, men jag är alldeles för lat för att byta om, så jag sitter fortfarande i min pjamas.
 
Idag ska jag packa, för imorgon tar jag och min syster bussen till Norge. Vi ska bo där i en vecka sen kommer mamma och pappa upp och hämtar oss på söndagen. Vi har släkt i Norge så jag och min syster har bott där ungefär en vecka varje sommar sen vi var små. 
 
När vi kommer hem från Norge är vi hemma några dagar sen åker hela familjen till Italien i en vecka! Jag längtar så galet mycket! 
 
Så vi hörs när vi hörs! ;)

Konfirmationstiden

 
(Dom första bilderna är tagna med en kompaktkamera!)
Tänkte att det var dags att lägga ut lite bilder från konfirmationstiden!
Dom första bilderna är från lägret i flämslätt. Det var jätte kul och det hände ganska mycket. Någon blev spysjuk, några fick feber (jag var en av dom), två tjejer fick åka med ambulans till akuten för att den ena hade muskelinflamation och den andra slog i ett blodkärl i huvudet medans vi gjorde pantgömme och fick värsta bulan som växte på 2 sekunder, det var många tårar men det tog inte lång tid tills någon fick alla att skratta igen. Lägret bestod också av massa såpbubblor, dans och sång.
 
Jag fick ju feber, så jag fick stanna på hotellrummet en halv dag, men eftersom jag är en sådan rastlös människa som jag är ville jag snabbt ut därifrån. Det tog en tid för febern att gå över eftersom jag inte kunde sitta still.
 
Dom andra bilderna är från vår första återträff, som vi hade samma dag som allt slutade! Alla skulle titta på fotbollsfinalen hemma hos en kille som heter Adrian. När vi kom dit var det uppdukat med massa god frukt, godis och chips. Vissa tittade oavbrutet på matchen medans andra satt lite överallt och pratade. Jätte bra kväll!
 
Jag konfirmerades ju också i söndags! På själva gudtjänsten sjöng jag solo, Amazing grace, och det gick jättebra! Efter gudstjänsten blev det fotografering och sen åkte jag hem till släkt och vänner och blev firad. Jag fick massa fina saker! Som detta halsbandet (det var ett par jättefina örhängen till) och denna underbara blommbukett, och lite till! :)
 
 
 
 

Min kamera

 
På min konfirmation fick jag min efterlängtade systemkamera. Jag fick en Nikon D3100. Jag fick också en väska till och ett uv-filter.
Och två dagar senare gick jag och köpte mig ett objectiv -  AF-S Nikkor 50mm f/1.8G. Super nöjd! :D 

Jag är med i en tävling

 
Nu är det såhär att jag är med i en fototävling! Jag tävlar på Linas blogg om 200kr på tvspelsweb.se. Ifall jag vinner vill jag ha denna reflexskärmen!  
Det skulle vara jätte kul om jag vann för detta är min första tävling! :D

Konfirmerad!

 
Nu är jag konfirmerad! Och vet ni vad jag fick i konfirmationspresent? Jo en kamera! Lycklig! Men jag får berätta mer om konfirmationstiden imorgon för jag har jätte bråttom för nästan hela min konfa grupp ska hem till en kille och titta på fotboll! Hörs imorgon! (Ni ser även min konfaklänning på bilderna!) :)