Dag 2

 
Vi vaknade och gick för att äta frukost och herre vad mycket mat det var. Vi försökte plocka lite av varje, men personligen orkade jag inte ens hälften...
Vi hade tänkt att åka in till centrala München under dagen och kolla lite i affärerna, men vi fick veta att allt var stängt, så jag och Becka stannade kvar, medans mina päron åkte och kollade på när några spelade bowling (det är ju därför vi är här i tyskland, för att pappa ska tävla EM i bowling). Så jag och becka gick runt lite och sen gick vi tillbaka till hotellet och suckade över det sjukt sega WiFi:et haha och åt på donken tredje dagen i rad, hahaha. 

Resan & dag 1

 
I fredags (på midsommarafton) hoppade jag, mamma, pappa & Rebecka in i bilen och började vår färd till Tyskland. Så i detta inlägg hade jag tänkt att berätta lite snabbt om resan dit och dag 1.
 
Lite för lite sömn, power-packning (då jag alltid lyckas vänta till sista sekund), midsommarlunch med morföräldrarna, extas över att vi äntligen åkte, McDonald's middag, sjöng för full hals till Oskar Linnros, Håkan Hellström, One Republic & Amy Winehouse, drack appelsinjuice direkt ur kartongen, fick ont i hela kroppen av att somna helgalet, vakna och inte kunna somna om, åkte färja, var så sjukt yolo och sprang runt inne på tax-freen och målade naglarna med superdyra nagellack och höll utkik så att inte någon som jobbade där skulle se oss, veta att det bara var några timmar kvar.
 
Resan tog cirkus 18h och vi var framme runt klockan 10. Vi tog upp våra väskor till våra rum (jag & Becka har ett, mamma & pappa har ett) och gjorde oss lite hemmastadda, ja det gick ju väldigt bra och väldigt snabbt för mig & Becka att göra det då typ alla kläder låg överallt 10 minuter efter vi satt fötterna in i rummet. Resten av dagen blev en ganska chill dag. Vi åt middag på Mc, igen haha (det ligger 10 meter från hotellet). Jag fick ett par träningsskor av mamma, eftersom jag fortfarande har sjukt ont efter avslutningen, då jag lyckades skada min fot jätte mycket. Mina päron tror att jag har en spricka i hälen, haha. Jaja, jag skriver mer imorgon! :)

Avslutningsdagen

 
Jag vaknade upp tidigt. Gjorde mig både psykiskt och fyfiskt redo för vad som skulle hända samma dag. Jag hade redan tagit mitt sista steg ut ur skolan, men nu var det att lämna min klass och mina lärare. 
Jag skyndade mig in till olivedalsgatan där jag mötte upp några och sedan traskade vi vidare för att köpa frukost tillsammans för kanske en sista gång. Sen var det dags att bege oss mot kyrkan för att först genrepa lite, och sedan stå framför hela skolan och sjunga "En vääänlig grönskas rika dräkt...", lyssna när kompisarna i andra klasser sjunger "Baby, baby, baby ooh..." och sedan avsluta "Den blomstertid nu kommer" skrikande, få ett glädjerus och springa ut ur kyrkan. 
Efter avslutningen åkte jag hem, plockade ihop mina saker och åkte till Ella för att göra i ordning mig. Sedan åkte vi till linnéplatsen för att möta upp andra finklädda nior och hoppa på en hyrbuss mot ett hemligt ställe, där vi tog ett sista klasskort, åt god mat och dansade halva natten. Sedan gick jag hem med en spruken röst efter att ha sjungit med i varenda låt, och något förfärligt ont i fötterna.

Om ensamast är starkast, antar jag att jag är starkast just nu

 
Igår hade jag min sista skoldag på nordhem. Hela dagen var ganska jobbig och väääldigt känslig. Mamma fyllde år (grattis igen världens bästa mamma) så vi väckte henne med en fruktansvärd stämmsång med våra super vackra morgonröster. Sen åkte jag till skolan för att tömma skåpet och skriva lappar till alla som vi kommer få idag. Våran gammla mentor som vi hade i sexan & sjuan kom på besök, hon började gråta, vi började gråta. Jag gick lite tidigare för jag skulle hinna hem för att åka med min syster till flygplatsen, och jag ångrade det så mycket. Det hade varit så mycket enklare att bara kramas hemma vid dörren och att hon sedan åkt, men istället satt vi och lipade i bilen som småbarn. Jag grät så mycket att jag fick super huvudvärk, sedan kollade jag på Sarah och började gråta ännu mer. Hon ska bara vara borta i en månad, men det är väldigt lång tid för att vara oss.
När vi sen kom hem igen körde pappa ner mig till Becka för jag behövde låna en skolavslutnings klänning (det är den jag har på bilderna).
 
Nu ska jag snart åka in till stan för att för sista gången äta frukost med min klass och sedan sjungandes tralla vidare till kyrkan och sedan springa ut som inte-längre-nordhemmare. Cirkus fyra timmar efter blir det niornasmiddag och sen är jag fri. Så nu ska jag gå och visa mina bleka typ mörbultade ben (jag har blåmärken överallt, från ingenstans) för alla, tjohej vad kul, hejdå! 

Min fina syster

Kan inte du beskriva din relation med din syster? :)

Min syster är den bästa personen i mitt liv. Hon är min syster, bästa vän och soulmate. Hon är helt perfekt.
Dock har vi inte alltid haft en sådan relation som vi har nu. När vi var mindre, eller för typ ett år sedan bråkade vi jätte ofta och tillochmed slog varandra, sen gick vi åt olika håll och grät för att slagen gjorde så ont, haha.
Men någonstans mognade vi och slutade bråka så. Jag kan inte säga att vi aldrig bråkar, för det gör vi, men det är väl mest tjafs om vem som har rätt, sen typ 3 minuter senare är vi sams igen. Jag vet inte riktigt vad jag mer ska säga än att vi passar så bra.
 
Och nu ska hon snart åka ifrån mig i en månad, hoppas tiden går snabbt! :(

 

Vi äger allt vi ser från balkongen

 
Betygssnack och sorgsna lärare är det mesta som händer om dagarna nu. Lärarna kommer med någon klyshig ursäkt om varför man inte fick ett högre betyg och gråter sedan över att det är sista lektionen med oss. 
Stressen och prestationsångesten avtar sig sakta för att senare attackera mig plötsligt till hösten igen, dagarna antingen regnar bort eller bjuder på strålande sol, längtan efter att få lämna min klass och fortsätta framåt ändras till chock och saknad. Dessa människor har ändå varit 4 år av min uppväxt. Den "jätte stora" skolan nordhem, är inte längre lika stor, även om jag längtar till något mindre.
Alla dessa år är över. Alla dessa saker man längtat efter sedan i sexan är avklarade, bara niornas middag kvar. Hjälp, allting går så snabbt, det känns som om det var igår jag tog mitt första steg in i klassrummet och såg några av dom personerna som kom att bli väldigt viktiga för mig.

Vem har sagt att nyttig inte kan vara gott?

 
Direkt efter betygssnacket med idrottsläraren smet jag och Karin till Hemköp och köpte lite gott att äta och sprang sedan till bussen för att åka hem till mig och ha en av dom mysigaste kvällarna på länge.

12.06.13

Då var det klart och bestämt, redan på måndag, till och med innan jag slutat skolan, åker min syster till Milano för att jobba som modell, och jag är så galet glad för hennes skull! Givetvis kommer jag sakna henne som tusan, och detta är första gången vi kommer vara ifrån varandra såpass länge som 2 veckor, och det kanske till och med blir längre.
Dock missar hon familjesemestern, men(!!), Rebecka kommer följa med istället och hjälp vad bra det kommer bli! Systern är och lever sin dröm och jag är utomlands med min allra bästa vän. Ååh längtar så! 
 
Ikväll har jag haft den sista konserten med min klass. Det har varit en sån himla bra kväll och nu känner jag att jag verkligen kommer sakna min klass även om dom kan reta total gallfeber på mig ibland. 
Vi spelade gamla låtar som vi spelat i förgående år, tittade på massa bilder från när alla gick i sexan (och jag kan säga att det var länge sedan jag skrattat så mycket! Eller det var igår... Men ni fattar poängen (; ), åt massa gott som föräldrarna tagit med sig och lyssnat på tal av våra lärare som nästan slog rektorns tal ifrån julavslutningen då hon pratade om Facebook.
Men bara nästan.
 
Imorgon börjar jag klockan fem över tio med svenska. Vi kommer säkert gå ut på lektionen och göra ingenting, som vi gjort dom senaste lektionerna, haha. Men nu ska jag ta och sova. Godnatt! :) 

Josephine & Rebecka

 
Bestämmde mig för att det fick räcka med dom bilderna jag la upp på Sarah & Emanuel, även om jag hade väldigt många fler fina, men här kommer i alla fall bilderna på Josephine & Rebecka! Dom var ju så himla fina!
 
Just nu ligger jag i sängen redo för att sova, dock med blött hår. Kom alldeles nyss ut ur duschen och den var väldigt välbehövd, jag har nämligen cyklat fram och tillbaka till Karin idag. Med bil brukar det ta en kvart att åka dit och för mig tog det en timma. Hemfärden gick ganska mycket snabbare, dels för att jag åkte en bättre väg och dels för att jag inte åkte vilse, som jag gjorde på ditvägen, haha. Jag har nog aldrig känt mig så lost som jag gjorde just då, precis innan jag förstått att jag cyklat åt heeeelt fel håll. 
Det var jobbigt, men jag får bara vänja mig, för cykla kommer jag göra mycket i sommar. 

Klappar och slag

 
Perfekt från början till slut. Behöver verkligen inte säga mer.

Söndagen den 9 juni

 
Jag är verkligen inte en sådan person som brukar lägga upp bilder på mina fancy frukostar, för jag gör aldrig några fancy frukostar. Jag brukar bara ta en macka och det första bästa jag hittar i kylen, och det är ju inte riktigt så intresant att se, men idag fick bli ett undantag. Klockan var ju trotsallt runt lunch tid när det var så dags för mig att stiga upp, så då kände jag mig för att vara en äkta lyxlirare och göra en ordentlig frukost till mig, systern och hennes pojkvän. "Bästa systern i världen" var mitt namn efter detta, ibland lönar det sig att vara snäll, haha.
Under resten av dagen har jag inte gjort något viktigt alls. Och sånna dagar förtjänar man ju ibland. Nu ska jag gå och lägga mig för imorgon blir det skola igen, godnatt! :)

Och sen en vecka senare...

 
Hejsan! Tyckte att det var väll dags nu att försöka att styra upp denna bloggen lite nu. Varje gång jag ens kollat på datorn har jag fått en klump i magen för jag veeeet att jag måste blogga, och så borde det ju inte alls vara. Jag ska försöka att inte få detta till en alldeles för lång text, för folk har klagat på att jag skriver för långt. Men detta är ju trots allt min blogg, och jag känner inte så ofta för att skriva "ett kort inlägg om min dag", utan när jag skriver, då vill jag verkligen skriva, och då blir det långt. (Sen kommer ju sånna korta inlägg ibland också.)
 
Så, lite om vad som har hänt under senaste tiden:
 
• Jag har börjat bli ordentligt frisk. Bihåleinflamationen känner jag inte av längre, och hjärnskakningen har nästan lagt sig helt, det enda som är kvar nu är en liten förkylning och en dålig kondition (jag har inte tränat på 3(!!) veckor)
• Jag har sovit en massa hos Karin. Alltid lika mysigt.
• Jag har sjungt på en stor scen framför 1000 människor. 
• Mina betyg är (självklart) satta och just nu lever jag som en free woman. No more grundskoleplugg for me!
• Jag har spenderat min kväll med familjen hos kusinerna och kunnat tänka på annat än jobbiga saker som händer, och sedan cyklat hem genom mörkret och insett att jag faktiskt är jätte dålig på att cykla.
 
Saker som kommer hända: 
 
• Jag kommer gå en vecka till i skolan (vi slutar den 18:de) medans alla andra slutar under dagarna som kommer (detta endast för att skolan vill plåga oss).
• När jag väl slutar, kommer jag sluta på Nordhemsskolan, i nian och i grundskolan.
• Håller inte riktigt koll på när, men jag kommer få reda på vilken skola jag kommer spendera mina kommande 3 år på.
• Om 12 dagar åker jag bort från Sverige i 2 veckor.
• Jag kommer troligtvis inom en väldigt snar framtid spela in låten jag sjöng på konserten i en studio.
 
 
Ojoj, detta inlägget blev ganska långt ändå. Haha, jaja, somsagt, min blogg. Iallafall, godnatt, vi hörs förhoppningsvis snart! :)

Saturdaaaaay

 
Hej! Sitter här i lite panikångest och försöker lära mig hela Idas sommarvisa speedy gonemax, för jag ska (bestämt för en halvtimme sedan) sjunga den imorgon på sommaruppvisningen med cheerleadingen. Jag är ju inte helt frisk än, men det är bara att be till gud, det gör vi nu. 'Snälla gud, gör så att min röst inte spricker framför alla dessa människor. Tack, amen.'
 
Det gör det inte bättre att på tisdag, ska jag stå på scenen i konserthuset, med endast min trogne vän Ator (aka gitarrist) vid min sida, och sjunga framför typ 1000 människor. Asså heeeeeelp, jag fick reda på detta i onsdags, och jag är något fruktansvärt nervös för jag har aldrig sjungt framför en sådan stor publik förr. Samtidigt ska det bli så otroligt kul! Det har ju varit lite som en dröm sedan jag började på nordhemsskolan i sexan att på vårkonserten stå där och ha scenen heeeelt för sig själv (+ Ator då haha).
 
Nu ska jag alldeles strax faktiskt krypa ner i sängen i mitt super städade rum. Det är verkligen ingen överdrift när jag säger att det låg grejer precis öööööverallt, jag kunde knappt se mitt golv. Men nu är alla hyllor och alla lådor grundstädade, så nu vet jag exakt vad jag har, och var jag har det, haha. Framsteg Emma!
 
Vi hörs imorgon! :)